Home Olijven Alles over olijven Geschiedenis Contact

“Gewoon omdat het de lekkerste olijven zijn als je eraan begint

 kan je niet meer stoppen mmmmm” [Marja Baier]

Contact

VIRGIN OLIJFOLIE

Extra Virgin olijfolie is mechanisch ontpit en koud geperst. Onze olijfolie is dus niet geraffineerd of

industrieel behandeld. Dus geen chemische bewerking!!


Olijfolie wordt al eeuwenlang gebruikt voor zijn anti-bacterieel, anti-inflammatoire, anti-schimmel en

anti-virale eigenschappen en vanwege de vele vitaminen en voedingsstoffen.


Extra Virgin olijf olie bevat 200 plantaardige micro-voedingsstoffen (enkelvoudig-onverzadigde vetzuur)  

en vele antioxidanten o.a. vitamine A ,E, K, omega 3/6/9 vetzuren, chlorofyl, polyfenolen, squaleen,

lecithine, sterolen ect.


Omdat elke cel in ons lichaam wordt beschermd door vetten, zijn vetzuren nodig voor de opbouw

en onderhoud van alle gezonde cellen.

Vitamine E, beschermt vetten tegen oxidatie (slecht worden).


Essentiële vet oplosbare antioxidanten linolzuur (omega-6) en alfa-linoleenzuur(omega-3)

zijn twee levensnoodzakelijke vetzuren. Die het lichaam zelf niet kan aanmaken.

We moeten ze uit onze voeding halen.


Voor optimaal behoud van eigenschappen:

-Niet verhitten of zeer lage temperatuur

-Toevoegen op het allerlaatste (vuur uit) aan warme gerechten o.a.:

-soepen    -bonen schotel

-sauzen    -stoofschotels

-jus (handig voor kinderen  -smoothies

-groentegerechten   -salades

-pasta / saus    -jus (handig voor kinderen)

     

      

-Een beperkte hoeveelheid buiten de koelkast, voor dagelijks gebruik.


Tip voor huid en haar i.p.v. chemische verzorgingsproducten:

Olijf olie is zeer goed te gebruiken als verzorgingsproduct op de badkamer   

make-up reiniger     haarmasker     body lotion     nagelolie                                                                                               

 

 

Extra Virgin olijfolie is samengesteld uit meer dan 75 procent oliezuur, deze voedingsstoffen

worden direct en gemakkelijk op genomen in de huid. Olijfolie hydrateert en voedt het lichaam

van buiten naar binnen en verzacht de huid en behoudt zo zijn elasticiteit.

 

“ Voedingsdeskundigen adviseren”, 1-2 eetlepels extra Virgin olijfolie per dag,

om het risico op hart en vaatziekten te verlagen.



Bewaar advies: koele, donkere plaats!


Echtheid: extra Virgin olijfolie bevat veel enkelvoudige onverzadigde vetten die verharden in de koelkast