Home Olijven Alles over olijven Geschiedenis Contact

“Gewoon omdat het de lekkerste olijven zijn als je eraan begint

 kan je niet meer stoppen mmmmm” [Marja Baier]

Contact

In de jaren negentig had Sylvia Robbers, een zeer goed lopend restaurant in de Hanze stad Deventer. 

Bij het uitreiken van de kaart kregen de gasten stokbrood met kruidenboter en olijven. Olijven dat lusten we niet werd er vaak gezegd, want we hebben het over een periode waar in nog bijna geen olijven werden gegeten. Voor de bediening was het altijd een uitdaging om de mensen er een te laten proeven. Eenmaal geproefd was de reactie verbluffend, vaak werd vervolgens nog een schaaltje besteld! De Spaanse smaaksensatie Lekker genieten toch!


Het enthousiasme en de vraag werd steeds groter en groter, de gasten wilden nu ook thuis van onze olijven genieten. Tevens werden we benaderd door een kaas speciaalzaak en zo kwam het van een paar olijfjes bij het uitreiken van de kaart, naar mensen en bedrijven die om emmertjes gingen vragen.

Door de steeds groter worden de vraag, kwam bij ons het besef dat als ze in Deventer zo gek zijn op onze olijf, waarom dan niet heel Nederland. Inmiddels heeft ook de rest van Nederland ook kennis kunnen maken met onze olijven en mogen wij trots zijn op het landelijk succes.


premium label “De lekkerste Olijven”

HET MARINEREN VAN  ZOETE OLIJVEN EEN SPECIALISATIE SINDS 1998