Home Olijven Alles over olijven Geschiedenis Contact

“Gewoon omdat het de lekkerste olijven zijn als je eraan begint

 kan je niet meer stoppen mmmmm” [Marja Baier]

Contact

OLIJVEN GOED VOOR…

Olijfolie staat inmiddels bekend als de leverancier van gezonde vetzuren. Hoewel er veel meer gezonde vetten zijn dan olijfolie, is olijfolie inderdaad heilzaam vanwege de enkelvoudig onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Over de voordelen van olijfolie is vrijwel iedereen het eens, maar veel mensen vragen zich desalniettemin af of ook olijven gezond zijn. Hieronder vind je 10 redenen waarom olijven gezond zijn…


Gezonder Hart

In landen waar veel olijven worden gegeten, heeft men over het algemeen een gezonder hart. Dit komt door de enkelvoudig onverzadigde vetzuren in olijven.


Minder aderverkalking

Olijven zijn vrij van cholesterol. Het hoge oliezuurgehalte in olijven houdt de cholesterolniveaus zelfs in balans. Zodoende wordt de kans op aderverkalking verkleind.


Minder triglyceriden

Olijven verlagen de concentratie triglyceriden in je bloed. Hierdoor wordt het bloedvatenstelsel minder zwaar belast.


Verjongingskuur

Olijven bevatten veel belangrijke antioxidanten, waaronder vitamine E. Antioxidanten vertragen het verouderingsproces en houden je lichaam zodoende jong.


Bloeddrukverlagend

Olijven gaan een verhoogde bloeddruk tegen. Ze verkleinen zodoende de kans op een hart- of herseninfarct.


Vitamines

Naast vitamine E, bevatten olijven ook vitamine D, vitamine B1 en B2. Sommige van deze vitamines zijn relatief zeldzaam en erg belangrijk voor je algehele lichamelijke gezondheid.


Mineralen & spoorelementen

Olijven bevatten natrium, kalium, calcium en ijzer. Deze mineralen en spoorelementen zijn erg heilzaam voor het menselijk lichaam.


Organen

De olijfolie in olijven helpt je maag, lever en gal te beschermen en beter te functioneren. Dit verkleint de kans op ziekten en aandoeningen zoals verstoppingen, diabetes mellitus en galstenen.


Botten & gewrichten

Olijven houden de botten en gewrichten gezond. Zo verkleinen olijven de kans op reumatische artritis en osteoporose.


Pijnstiller

Olijven zouden een pijnstillende werking hebben. Sommige wetenschappers beweren zelfs dat olijven net zo effectief zijn als paracetamol.